Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z borówkami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 578
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 129
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 132
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22710
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 578
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 129
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 132
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22710
Składniki
Udka kurczaka umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem, majerankiem i słodką papryką. Skrop olejem, odłóż na ok. godzinę do lodówki.
W tym czasie oczyść marchewkę i pokrój na grube kawałki. Przebierz borówki lub żurawiny, wymieszaj je z miodem. Mięso wyjmij z lodówki i przełóż do lekko natłuszczonej brytfanny.
Wstaw do nagrzanego piekarnika (180oC) i piecz ok. 40-50 min. Mniej więcej w połowie pieczenia dodaj marchewkę oraz owoce z miodem. Piecz, aż zmiękną, a kurczak się zezłoci.Źródło: Świat kobiety