Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z ulubionych dań w moim domu. Bardzo sycące.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 97
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1786
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 56
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1597
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 97
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1786
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 56
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1597
Składniki
Filet pokroić w drobne paski. Do miski przelać jogurt.
Do jogurtu dodać wszystkie przyprawy(papryka, curry, sól i pieprz). Dokładnie wymieszać. Do mieszanki dodać kurczaka. Odstawić na godzinę do lodówki.
Czosnek i cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oleju, na patelnię dodać kurczaka wymieszanego z jogurtem i przyprawami. Wszystko smażyć razem, mieszając, 25-30 minut.
Podawać z ryżem przygotowanym według instrukcji na opakowaniu. Smacznego!!