Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak z dymką"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20981
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20981
Składniki
Kurczaka umyj. 2 łyżki masła utrzyj z sokiem z cytryny, solą, ziołami. Posmaruj kurczaka, także pod skórą. Nafaszeruj cząstkami cytryny, 3 ząbkami czosnku i ziołami.
Zwiąż nogi, przywiąż skrzydła do korpusu. Ułóż w brytfannie, posmaruj resztą masła, piecz 30 min w 200°C.
Oczyść warzywa, pokrój na duże kawałki, dołóż do mięsa z resztą czosnku oraz ziół. Skrop olejem, piecz 20 min w 180°C. Wysuń, posmaruj majonezem, piecz kolejne 20 min (skórka się zezłoci).Źródło: Świat kobiety