Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Składniki
Kurczaka umyj, wytrzyj. Tuszkę potnij na porcje. Czosnek przeciśnij przez praskę. Natrzyj nim mięso. Oprósz je solą, pieprzem oraz suszonym tymiankiem i rozmarynem. Marynuj godzinę.
Jabłka obierz, pokrój na cząstki. Natychmiast skrop je sokiem z cytryny. Mięso usmaż na rumiano na oleju. Zdejmij z patelni. Trzymaj w cieple, aby nie wystygło.
Tłuszcz ze smażenia kurczaka wymieszaj z miodem i masłem. Przypraw ziołami oraz sosem sojowym. Do miodowego karmelu włóż jabłka. Smaż je kilka minut. Podawaj jako dodatek do kurczaka.Źródło: Tina