Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z kaszą pachnącą kokosem"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Składniki
Pierś kurczaka lekko rozbij tłuczkiem, obtocz w białku i wiórkach kokosowych. Owiń w papier do pieczenia, po czym włóż na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Kaszę ugotuj w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Cebulkę drobno posiekaj, zeszklij na odrobinie oleju kokosowego. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę dynię i podsmaż.
Zalej mlekiem kokosowym i na wolnym ogniu duś do miękkości.
Dopraw danie odrobiną soli, pieprzu, gałki muszkatołowej, imbiru i chili.
Czas przygotowania: 45 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 270. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax