Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z marchewką"
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 59
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 109
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 59
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 109
Składniki
Piersi kurczaka umyj, osusz, pokrój na 4 płaty. Ułóż na desce, przykryj folią spożywczą i rozbij tłuczkiem. Zdejmij folię. Płaty oprósz z obu stron solą oraz pieprzem. Z jednej strony zaś posmaruj pesto.
Pomidorki opłucz, osusz, poprzekrajaj na połówki. Dymki oczyść, posiekaj białe i zielone części. Jeśli używasz mrożonego groszku, wysyp go na talerzyk, żeby się lekko rozmroził.
Na każdym kawałku mięsa drobiowego ułóż plaster szynki. Posyp posiekaną dymką oraz połówkami pomidorów.
Płaty mięsa zwiń wraz z nadzieniem, formując roladki. Zepnij je wykałaczkami. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć roladki i obsmaż z każdej strony na złoty kolor. Przełóż do piekarnika. Piecz 20 min w 180 st.
Marchewki oczyść, obgotuj w wodzie z sokiem z cytryny, odcedź. Obsmaż na maśle, dodając groszek i roszponkę. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj do roladek.
porcje, czas ok. 45 min; porcja – 400 kcal, cena 4,80 złŹródło: Świat kobiety