Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka, to pomysł na idealny rodziny obiad. Zapewniam, że zachwyci on zarówno Waszych domowników jak i gości. Niby proste, ale jakie smaczne :)
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 109
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 135
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 109
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 135
Składniki
Filet z piersi kurczaka umyć, osuszyć pokroić na plastry. Każdy plaster doprawić solą i pieprzem, a następnie rozbić tłuczkiem. Koperek umyć, osuszyć i drobno posiekać. Na środek rozbitego mięsa położyć kawałek sera i łyżeczkę koperku i zawinąć. Tak przygotowane mięso obtoczyć w roztrzepanym jajku i posypać bułką tartą. Gotowe mięso obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju z każdej strony, a następnie przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekać w piekarniku przez ok. 30 w temp. 180 stopn
Smacznego
:)
Spróbujcie sami :)