Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z orzechami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 206
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 151
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 206
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 151
Składniki
Bułki zanurz w miseczce wypełnionej mlekiem. Poczekaj, aż dobrze nasiąkną, a następnie dokładnie je wyciśnij i rozgnieć widelcem.
Cebulę oraz boczek pokrój w drobną kostkę, po czym podsmaż na rozgrzanym oleju.
Po wystudzeniu wymieszaj je z bułką, a potem dodaj kolejno: drobno posiekaną natkę, szałwię, przyprawy oraz orzechy włoskie. Całość dokładnie wyrób.
Kurczaka umyj, rozetnij wzdłuż i nadziej przygotowanym farszem. Zepnij go wykałaczkami, a następnie oprósz solą i natrzyj olejem.
Ułóż mięso w naczyniu żaroodpornym, po czym wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 200°C. W trakcie pieczenia podlewaj je wytapianym tłuszczem.
Danie podawaj np. z warzywami gotowanymi na parze.
Czas: 80 min 1 porcja = 400 kcalŹródło: Kurier TV