Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak z papryką i pieczarkami"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 108
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1869
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 108
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1869
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
Z kurczka usuń kości (skrzydełka pozostaw w całości). Tuszkę natrzyj z obu stron wszystkimi przyprawami oraz czosnkiem, odstaw, aby mięso nabrało smaku.
Pierś kurczaka zmiel z pieczarkami. Wbij jajka, wsyp bułkę tartą, koperek, pokrojoną paprykę, wymieszaj i przypraw. Farszem napełnij tuszkę, zaszyj.
Posmaruj masłem i piecz 2 godziny w temp. 160°C. Przed wyjęciem z piekarnika polej miodem i pozostaw mięso jeszcze kilka minut. Podawaj na gorąco lub na zimno, udekorowane papryką.
Porcje 12. 120 min. Cena 2,40 zł. Kalorie 310 kcal.
<strong>Przepis nadesłał Rafał Nalikowski ze Skępego.</strong>Źródło: Takie jest życie