Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepła obiadokolacja dla zapracowanych.
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5591
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 383
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 87
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5591
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 383
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 87
Składniki
Oczyszczoną i umytą brukselkę ugotować w osolonej wodzie. Pozostawić na sicie, żeby obciekła. Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na patelni usmażyć boczek i dodać pokrojonego w kostkę kurczaka. Oprószyć ziołami prowansalskimi i dusić pod przykryciem do czasu, aż mięso będzie miękkie. Jeśli jest taka potrzeba dodać troszkę wody. Na patelnię przełożyć tortellini i brukselkę. Dodać sól i pieprz do smaku. Lekko pomieszać. Posypać całość startym na grubych oczkach żółtym serem gouda. Jeszcze przykryć na chwilę, żeby ser się rozpuścił. Zajadać ciepłe. Smacznego.