Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne, delikatne w smaku danie z kurczaka.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Składniki
Piersi z kurczaka umyć, oczyścić z błon, pokroić na dość długie i dość szerokie paski. Mięso posolić, przyprawić pieprzem, czosnkiem granulowanym, posypać obficie kurkumą i podsmażyć na oliwie z oliwek. Dodać pomidory w puszce. Całość dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia dodać pędy bambusa osączone z wody. Potrawę doprowadzić do wrzenia, doprawić do smaku solą i pieprzem. Kurczaka serwować w towarzystwie brązowego ryżu.
Smacznego!