Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 235
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 235
Składniki
Piersi z kurczaka pokroić na kawałki, przyprawić solą i pieprzem, podsmażyć na oliwie z oliwek. Pod koniec smażenia dodać cebulę pokrojoną w piórka. Pieczarki pokroić w półplasterki, posolić, dusić przez chwilę, po czym dodać szpinak i czosnek pokrojony w drobną kosteczkę. Gdy pieczarki będą miękkie, warzywa zestawić z ognia, wbić jajka, masę energicznie wymieszać. W naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę masy, następnie usmażonego kurczaka. Mięso przykryć drugą częścią warzyw. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, zapiekać 40 minut.
Smacznego :)