Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie doskonale na przyjecie gosci ale i nie tylko
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 15
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 15
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Na patelnie z zawartoscia olivy z olivek dodajemy piersi z kurczaka ktore wczesniej lekko rozbijamy solimy piepszymy i obtaczamy z obu stron w mace.Po wrzuceniu na patelnie gdy maka przyklei sie dobrze z obu stron kurczaka wlac biale wino trzymac ok 5 minut nastepnie dodac mleko w ten sposob utworzy sie lekki sos .Jesli trzeba posolic i popiepszyc do smaku przykryc pokrywka i odstawic. Na innej patelni z mala zawartoscia olivy z olivek wrzucic wrzesniej umyte wysuszone i pokrojone w paski pieczarki dodac pokrojona drobno pietruszke zielone trzymac na ogniu ok 15 minut mieszajac od czasu do czasu.Na sam koniec pieczarki dodac do kurczaka wszystko delikatnie wymieszac jesli danie jest za suche mozna dodac mleka. Na sam koniec posypac zielona pietruszka. Smacznego podawac z cieplym pieczywem