Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z piekarnika z nadzieniem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8336
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 184
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 412
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8336
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 184
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 412
Składniki
Kurczaka umyj, osusz. Natrzyj solą. Odstaw na 20 minut. Masło rozpuść, przestudź, wymieszaj z curry i słodką papryką. Posmaruj kurczaka. Obraną cebulę i czosnek posiekaj. Umytą paprykę pokrój w kostkę.
W rondlu rozgrzej olej. Wrzuć warzywa, krótko przesmaż. Dodaj ryż, wymieszaj. Chwilę smaż razem. Zalej wodą tak, aby sięgała 1 cm nad powierzchnię ryżu. Wsyp sól do smaku. Gotuj na małym ogniu 15-18 min. Do ugotowanego ryżu dodaj posiekane zioła.
Nafaszeruj kurczaka częścią ryżu, zaszyj. Ułóż w formie i podlej odrobiną wody. Piecz 80-90 min w 180 st. Na 15 min przed końcem, włóż do formy resztę ryżu.
porcji, czas ok. 100 min; porcja – 430 kcal, cena 2,80 złŹródło: Świat kobiety