Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczaka podaje z makaronem penne polanym sosem z pieczenia.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 68
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 83
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1233
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 297
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 68
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 83
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1233
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 297
Składniki
Mięso umyj, osusz, posól posyp papryką. Rozgrzej piekarnik do temp. 200 st. C. Do naczynia żaroodpornego wlej olej, ułóż pałki z kurczaka. Piecz przez 20 minut, obracając je w trakcie, aż się ładnie przyrumienią.
Z jednej pomarańczy wyciśnij sok. pozostałe pokrój na duże kawałki. Czosnek posiekaj.
Zmniejsz temperaturę pieczenia do 180 st. C. Do mięsa wlej sok, dodaj kawałki pomarańczy i czosnek. Piecz jeszcze 35 - 40 minut.