Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z rokpolem"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 68
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1230
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 68
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1230
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Składniki
Piersi drobiowe umyć, osuszyć, usunąć błonki, podsmażyć na złoto na oliwie z każdej strony, oprószyć solą i pieprzem.
Cebulę obrać, umyć, posiekać, podsmażyć na oliwie z posiekanym czosnkiem, dodać rozmrożony i osączony z nadmiaru wody szpinak, doprawić solą i pieprzem. Pomidory umyć, pokroić w kostkę.
Śmietanę podgrzać, dodać pokruszony ser, doprawić solą i lekko pieprzem. Rurki ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, przełożyć do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego masłem, rozłożyć podsmażone na złoto filety i szpinak, polać sosem śmietanowo-serowym, obsypać posiekanymi pomidorami. Zapiekać 8 min w temp. 200°C.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium