Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka wersja kurczaka zadowoli zwolenników świeżych ziół. Ja użyłam rozmarynu, tymianku, ale równie dobrze możesz użyć innych świeżych ziół. Jako dodatek do mięska polecam przyrządzić warzywka lub puree. Pozostawiam to Waszej woli
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 257
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 405
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 115
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2186
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 257
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 405
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 115
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2186
Składniki
1. Nagrzej piekarnik do 190 stopni C. 2. Każdą pierś z kurczaka obłóż ciasno gałązkami rozmarynu i tymianku. Posyp płatkami chilli oraz przypraw solą i świeżo mielonym pieprzem.
3. Na dużej nagrzanej patelni zacznij smażyć filety. Nie ściągaj z niego rozmarynu ani tymianku. Smaż z każdej strony po pięć 5 minut, aż lekko zbrązowieją. Tak usmażonego kurczaka przełóż na blaszkę i piecz w piekarniku jeszcze około 20min. 4. Po upieczeniu przełóż kurczaka na talerz i owiń folią. 5. Pozostały po kurczaku tłuszcz wlej na patelnię i zacznij podgrzewać, dodając bulion. Wymieszaj i dodaj mieszankę mąki i wody. Ponownie zamieszaj. Gotuj przez 1 minutę. Zdejmij z ognia. Polej kurczaka sosem i podawaj. ENJOY THE FOOD