Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak z serem i brokułami"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1752
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1752
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Mięso umyj, oczyść. Każdą porcję przekrój na dwa kotlety. Z boku każdego zrób małe nacięcie (kieszonkę). Oprósz mięso solą, pieprzem.
Brokuła podziel na różyczki. Gotuj je 3 minuty w wodzie solą. Odcedź. Kiedy ostygną, drobno je pokrój. Ser feta także drobno pokrój.
W mięsne kieszonki nakładaj na przemian brokuły oraz ser. Zepnij wykałaczką. Roztrzep jajko. Obtocz w nim przygotowane ruloniki, potem jeszcze w bułce tartej. Smaż na rumiano na gorącym oleju.
W ten sam sposób farsz do ruloników możesz przyrządzić ze szpinaku, suszonych pomidorów, porów. Ale szpinak trzeba najpierw obgotować, zaś pora lekko poddusić na maśle.
Farsz będzie bardziej aromatyczny, jeśli dodasz odrobinę czosnku oraz pachnących ziół.
<strong>Katarzyna Muras ze Skierniewic</strong>Źródło: Takie jest życie