Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 42
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 42
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Składniki
Mięso pokroić w ok 2 cm kawałki. Przełożyć do miseczki dodać jajko, sól, pieprz i wszystko wymieszać. Niech się marynuje kilka minut
Dodać bułkę tartą, mąkę i dodać ok łyżeczki kurkumy. Wszystko wymieszać. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok 20-30 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni.
W czasie gdy mięso się piecze przygotowujemy sos. Do garnka przekładamy nasiona granatu, ananas pokrojony w kostkę, skórkę z cytryny i pomarańczy. Gotować ok 5-10 min na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku miodem.
Smacznego