Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczny smak kurczaka.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Składniki
Mięso podzielic na porcje, obrac ze skórki. Włożyc do naczynia żaroodpornego ze śliwkami i liścmi laurowymi, odstawic.
Na patelni ze skórek kurczaka wytopic tłuszcz i na nim podsmażyc cebulkę (przekrojoną na 2 lub 4 części). Dodac pieczarki (jeśli duże, to przekroic). Posypac cukrem, dodac koncentrat pomidorowy, musztardę, piwo i bulion, przyprawic solą i pieprzem, zagotowac. Sosem zalac kurczaka. Piec przez godzinę w temperaturze 180 stopni.
Mąkę wymieszac z sokiem z cytryny i pietruszką (można dodac odrobinę wody). Wlac do kurczaka, zapiekac kolejne 10-15 minut. Podawac z ziemniakami, ryżem lub makaronem. Smacznego.