Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurczak z szynką i serem pleśniowym"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 192
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 173
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 192
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 173
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 70 minut
Tuszkę kurczaka opłukać, osuszyć. Mięso odjąć od kości, zaczynając od piersi wzdłuż całego szkieletu – tak, aby powstał jak największy płat. Ułożyć go na drewnianej deseczce (skórą w dół). Przykryć folią spożywczą i ostrożnie rozbić. Zdjąć folię, mięso posmarować musztardą, poukładać na nim plastry szynki.
Posypać pokruszonym serem pleśniowym wymieszanym z posiekaną natką pietruszki. Całość zwinąć w roladę, przewiązać nicią i posypać 1 łyżką przyprawy do drobiu.
Na patelni rozgrzać olej. Szybko obsmażyć na nim roladę. Potem przełożyć ją do brytfanki, podlać małą ilością ciepłej wody. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 45-50 minut.
Podczas pieczenia roladę podlewać wytwarzającym się sosem lub wodą i obracać. Serwować na liściach zielonej sałaty.Źródło: Życie na gorąco