Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
MOJA RODZINA ZACHWYCA SIĘ TYM OBIADEM. KURCZAK Z WARZYWAMI KTÓRY ROBI SIĘ SAM.!!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 261
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 261
Składniki
Mięso przyprawiam i odstawiam. Cebulę podsmażam a marchew i pietruszkę ścieram na tarce o grubych oczkach . Dodaję pokrojony drobno por oraz natkę pietruszki. Do warzyw dokładam dwa woreczki ryżu sypkie. Przygotowuję również bulion może być na przykład z rosołu. Naczynie do zapiekania natłuszczam i wykładam warzywa a na nie mięso. Wszystko zalewam bulionem ,przykrywam folią aluminiową i piekę w piekarniku nagrzanym na 220 stopni ok. 1 godziny. Wszystko zależy od miękkości warzyw i mięsa. Po tym czasie danie jest gotowe można podać z surówką.