Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior, fasolka i kurczak pieczone w glazurze z pasty miso i oleju sezamowego. Pyszne i bardzo proste danie z nutą egzotyki.
Polecam.
Odsłon: 1162
Polecam.
Odsłon: 239
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 38
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 291
Polecam.
Odsłon: 1162
Polecam.
Odsłon: 239
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 38
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 291
Składniki
Naczynie żaroodporne smarujemy odrobiną oleju. Układamy pokrojoną fasolkę szparagową i małe różyczki kalafiora. Na warzywa wylewamy 2/3 glazury. Teraz wykładamy piersi kurczaka, skórą do góry. Smarujemy je pozostałą glazurą.
Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut, bez przykrycia. Mięso ma przypieczoną, aromatyczną skórkę, a warzywa pozostają jędrne. Podajemy samodzielnie, z ryżem lub kaszą.