Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurczak ze szparagami"
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 126
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 923
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 72
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 126
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 923
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 72
Składniki
Szparagi włóż do lekko osolonego wrzątku, gotuj ok. 25 minut. Wyjmij, twarde końcówki odetnij, ostudź. Filety z piersi kurczaka umyj, osusz, lekko rozbij przez folię spożywczą. Oprósz z obydwu stron solą i pieprzem, obtocz w mące. Jajka roztrzep. Dodaj połowę startego sera, wymieszaj. Namocz filety z obydwu stron w jajku z serem.
Masło i olej rozgrzej na patelni. Włóż kotlety, usmaż z obydwu stron na lekko złoty kolor.
Kotlety przełóż do naczynia żaroodpornego. Ułóż szparagi końcami do środka, posyp resztą startego sera. Wstaw na kilkanaście minut do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 6, cena za porcję 3,20 zł.
Szparagi najlepiej przyciąć przed ugotowaniem, by miały taką samą wysokość. Należy gotować je w wysokim garnku tak, by ich główki wystawały ponad wrzącą wodę.Źródło: Chwila dla Ciebie