Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się klasyczne kotlety mielone lub schabowe? Pora przełamać obiadową rutynę i zaserwować na obiad coś nowego. Kurczak ze szpinakiem w tym wydaniu sprawdzi się rewelacyjnie. Prosty, ale wyjątkowo pyszny farsz, doskonale pasuje do delikatnego mięsa. Zrób, a będziesz często powtarzać.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Przygotuj farsz. Jeśli używasz mrożonego szpinaku, najpierw odstaw go do odmrożenia i odciśnij nadmiar wody. Świeży opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Na patelni rozgrzej olej. Zeszklij obrany, rozgnieciony i posiekany czosnek. Dodaj szpinak, całość podsmażaj kilka minut, co jakiś czas mieszając.
Dodaj teraz do farszu pokrojone w kostkę suszone pomidory. Zetrzyj ser żółty na tarce i połącz wszystkie składniki farszu. Dopraw solą i pieprzem.
W misce wymieszaj oliwę z oliwek, paprykę słodką i natkę pietruszki. Dopraw marynatę solą i pieprzem.
W każdym filecie z kurczaka zrób kieszonkę na farsz. Przełóż go dokładnie. Teraz z zewnątrz nasmaruj przygotowaną marynatą. Przełóż kurczaka ze szpinakiem do naczynia żaroodpornego.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 30-40 minut, w zależności od grubości mięsa. Jeśli zacznie się przypiekać z zewnątrz, przykryj go. Podawaj kurczaka ze szpinakiem polanego delikatnie octem balsamicznym.