Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki , zdrowy i domowy obiad /
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 58
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 71
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1133
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 264
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 58
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 71
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1133
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 264
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy , osuszamy następnie kroimy w plasterki i oprószamy przyprawą do kurczaka . Obsmażamy na złoty kolor na odrobinie oliwy , gdy kurczak jest gotowy dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy około 5 minut .
Gdy mięso z czosnkiem mamy podsmażone dodajemy mrożony szpinak ( mogą być liście albo rozdrobiony ) , chwilę podsmażamy do puszczenia wody następnie dokładamy mrożone mini marchewki i dusimy pod przykryciem koło 10 minut ( możemy podlać wodą gdy mamy jej mało ) .
Na koniec doprawiamy do smaku przyprawami .