Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurki duszone w śmietanie"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Kurki oczyść, dokładnie opłucz i osącz. Większe grzyby pokrój, małe zostaw w całości. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę.
Na dużej patelni rozgrzej masło, wrzuć posiekaną cebulę, przesmaż. Dodaj kurki i smaż, aż odparują (ok. 10 minut). Zalej śmietaną i zmniejsz ogień.
Duś ok. 20 minut, mieszając, aż śmietana zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj posiekaną natkę i ew. koperek, wymieszaj i podawaj.Źródło: Świat kobiety