Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurki smażone na maśle"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 178
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 178
Składniki
Kurki oczyść, opłucz i jeśli są duże – pokrój. Sklarowane masło rozgrzej mocno na patelni. Na patelnię wrzuć pokrojoną cebulę, zeszklij. Następnie dołóż kurki.
Smaż, mieszając, 2-3 minuty na dużym ogniu, następnie zmniejsz ogień i duś pod przykryciem ok. 2-3 minuty. Zdejmij pokrywkę, zwiększ ogień i odparuj przez ok. 2-3 minuty (im dłużej smażymy lub dusimy kurki, tym stają się twardsze).
Dopraw solą i pieprzem. Kurki możesz posypać posiekaną natką pietruszki i podawać na talerzykach lub na pieczywie (np. na pokrojonej wzdłuż bagietce).Źródło: Świat kobiety