Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurki w gulaszu"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27480
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 168
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1218
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27480
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 168
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1218
Składniki
Mięso opłucz i pokrój w kostkę. Obsmaż w głębokim rondlu na 3 łyżkach oleju. Dodaj posiekaną cebulę. Dopraw. Dodaj koncentrat pomidorowy, posyp mąką i wymieszaj. Wlej litr wody, dodaj liść laurowy. Przykryj i gotuj ok. 1,5 godz.
Papryki oczyść i pokrój. Dodaj do mięsa na pół godziny przed końcem gotowania. Grzyby oczyść i pokrój. Smaż 5 minut na 2 łyżkach oleju. Dodaj do mięsa, dopraw solą, pieprzem i papryką.
Rozłóż gulasz na talerze, posyp posiekaną pietruszką.
Czas przygotowania: 120 minut 420 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień