Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurki w kulebiaku z kruchego ciasta"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto i na pół godziny wkładamy do lodówki.
Grzyby myjemy, czyścimy. Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze części, większe kurki tniemy na pół, mniejsze zostawiamy w całości.
Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na tłuszczu. Dodajemy grzyby, sól i pieprz do smaku. Dusimy około 20 minut. Studzimy. Mieszamy z bułką tartą, jednym jajkiem i natką.
Ciasto wałkujemy, wykrawamy z niego prostokąt, na który wykładamy nadzienie wzdłuż dłuższego boku.
Zawijamy, nadając całości podłużny kształt. Z resztek ciasta robimy wałeczki, które układamy w kratkę na kulebiaku. Całość smarujemy rozmąconym żółtkiem i pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200oC.
Czas przygotowania 70 minut, cena jednej porcji 1,40 zł,
Wartość odżywcza jednej porcji 289 kcal Białko 6 g/Tłuszcz 12 g/Węglowodany 25 gŹródło: Rewia