Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadają sie do mięs i makaronow.Smaczne,pachnące i szybkie w wykonaniu :)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 109
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 69
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 109
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 69
Składniki
Kurki kroimy na dość spore kawałeczki(małe nawet w całości zostawiamy),wrzucamy na rozpuszczone masełko i dusimy na wolnym ogniu.Cebule drobniutko w kosteczke dożucamy do podduszonych kurek i przyprawiamy do smaku,dusimy ok,15 min na wolnym ogniu pod przykryciem, od czasu do czasu mieszajac.Podlewamy odrobina wody(ok,pol szklanki jeśli dodajemy sos do makaronu więcej)gdy danie zacznie delikatnie bulgotac sprawdzic czy nie potrzebuje doprawienia i dodac smietanę(pamietamy im więcej wody tym więcej smietany)gotowac na małym ogniu mieszajac do momentu gdy sos zacznie gęstnieć.Wrzucamy posiekana drobniutko pietruszkę.