Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurki w tymbalikach"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle. Kurki dokładnie oczyść, umyj i osusz na papierowym ręczniku. Duże grzyby posiekaj. Dodaj do cebuli i smaż 15 min. Delikatnie przypraw.
Śmietanę wymieszaj z jajkami, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Foremki do mufinek wysmaruj masłem. Wlej śmietanę wymieszaną z kurkami, posyp natką pietruszki.
Zapiekaj w kąpieli wodnej (ustaw foremki na blasze wypełnionej wodą pod brzeg mufinek) w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 10-15 min (do ścięcia jajek).
Liście sałaty umyj i osusz. Pomidory umyj i pokrój na ćwiartki. Upieczone tymbaliki wyjmij z foremek, połóż na liściach sałaty, dodaj pomidory. Podawaj polane sosem winegrette.
Czas przygotowania: 30 minut 320 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień