Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurki w zapiekance ze sznyclami"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4784
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 43
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31860
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4784
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 43
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31860
Składniki
Grzyby oczyść, ew. krótko opłucz pod bieżącą wodą. Pory umyj, pokrój w grubsze plasterki. Sznycle opłucz, osusz. Mięso posyp solą, pieprzem oraz majerankiem.
Na patelni rozgrzej połowę smalcu. Włóż kotlety. Zrumień je z obu stron. Zdejmij. Nałóż pozostały smalec, rozgrzej, wrzuć pory i usmaż na szklisto. Dołóż kurki. Duś ok. 20 minut. Razem z mięsem ułóż w żaroodpornym naczyniu.
Na patelni rozgrzej masło, oprósz je mąką. Krótko zasmaż. Zasmażkę wymieszaj z zimnym bulionem oraz mlekiem. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Następnie wymieszaj go z żółtym serem. Przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. w formie polej sosem beszamelowym. Przykryj i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz ok. 75 minut. Zapiekankę udekoruj majerankiem.Źródło: Tina