Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kwaśnica na żeberkach"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7894
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 174
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 390
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7894
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 174
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 390
Składniki
Kapustę odciśnij, pokrój na kawałki. Włoszczyznę, cebulę i czosnek obierz. Cebulę i czosnek posiekaj. Pozostałe warzywa potnij na kawałki albo grubo zetrzyj.
W garnku mocno rozgrzej olej. Wrzuć cebulę i czosnek, mieszając zrumień je. Dołóż żeberka pokrojone na kawałki. Zalej ok. 1 i 1/2 litra wody. Dodaj kapustę i przyprawy.
Poczekaj, aż zupa zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj ją 20 minut. Po tym czasie dołóż warzywa z włoszczyzny. Gotuj razem kolejne 20 minut. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Kiedy wszystkie warzywa będą już miękkie, z zupy wyjmij żeberka, usuń z nich kostki. Mięso potnij na spore kawałki, ponownie włóż je do zupy.
Gotową kwaśnicę rozlej do talerzy. Posyp posiekanym majerankiem. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Tina