Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Langosze z serem owczym i koperkiem"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5273
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 103
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5273
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 103
Składniki
Ugotuj nieobrane, umyte ziemniaki w osolonej wodzie. Gdy ostygną obierz je i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Z niewielkiej ilości mąki, kilku łyżek letniego mleka, drożdży i cukru przygotuj zakwas.
Włóż ziemniaki do miski, dodaj do nich resztę mąki, jajko, sól i zaczyn. Ugnieć ciasto i wstaw je w ciepłe miejsce, by wyrosło.
Wyrośnięte ciasto podziel na małe bochenki, z których ręcznie uformuj placki.
Na środek każdego placka połóż trochę rozkruszonego sera i dodaj pokrojony koperek. Poprzekładaj placki na pół i ponownie uformuj z nich placuszki. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron.Źródło: TV14