Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Według mnie to najlepszy przepis na lasagne
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 740
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 151
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 740
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 151
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Rondel natrzyj ząbkiem czosnku. Cebulę obierz i posiekaj. W rondlu rozgrzej olej, podsmaż cebulę. Dodaj mielone mięso i lekko je przyrumień. Dołóż przecier pomidorowy i podgrzewaj na wolnym ogniu. Dopraw solą, pieprzem, rozmarynem, oregano i tymiankiem. Wlej wywar mięsny i duś przez kilka minut. Dodaj śmietanę, mleko i parmezan.
W natłuszczonej formie do zapiekanek rozłóż warstwę lasagne (makaron), a na niej rozmieść sos mięsny. Układaj naprzemiennie płaty makaronu i sos. Ostatnią warstwę powinien stanowić sos, pokrywający równomiernie całe lasagne. Wierzch zapiekanki posyp wiórkami masła i serem. Danie umieść w piekarniku na ok. 35 min w 200 s.