Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lasagne szpinakowa z mozzarellą oraz fetą"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 360
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 59
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 360
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 59
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie. Dołóż szpinak. Duś razem kilka minut. Zdejmij z ognia. Do szpinaku dodaj pokruszoną fetę, dopraw solą oraz pieprzem. W garnku rozgrzej masło. Oprósz mąką, zasmaż.
Do zasmażki wlej zimne mleko. Mieszając gotuj, aż sos beszamelowy zgęstnieje. Przypraw go do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Mozzarellę pokrój w plasterki. Na spodzie naczynia ułóż 4 płaty makaronu.
Makaron posmaruj porcją sosu i szpinaku. Przykryj 4 płatami lasagne. Układaj kolejne warstwy, aż zużyjesz cały makaron, sos i szpinak. Na wierzchu rozłóż mozzarellę. Piecz 45 minut w 180oC. Posyp bazylią.Źródło: Naj