Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lasagne z bazyliową nutą"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Składniki
Na rozgrzanej oliwie przesmaż dwa obrane ząbki czosnku i papryczkę. Zdejmij je z patelni, po czym nałóż na nią mięso mielone. Smaż kilka minut, ciągle mieszając.
Dodaj sos pomidorowy i przyprawę włoską oraz pozostałe dwa obrane ząbki czosnku. Duś całość na wolnym ogniu około 25-30 minut.
W tym czasie podgotuj makaron około 5 minut. Warzywa przygotuj według wskazań na opakowaniu.
Żaroodporne naczynie do zapiekania wysmaruj oliwą. Ułóż warstwę lasagne, następnie warstwę warzyw i polej sosem mięsno-pomidorowym oraz posyp 2 łyżkami sera. Powtórz czynność 2-3 razy w zależności od głębokości naczynia. Na wierzch ułóż warstwę lasagne i posyp serem. Zapiekaj około 20-25 min w 180 st. C.Źródło: Tele Tydzień