Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lasagne z ricottą"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 107
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 852
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 352
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 107
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 852
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 352
Składniki
Lasagne ugotuj al dente. Odcedź i osącz. Wymieszaj ser ricotta z odsączonym tuńczykiem, jajkami, skórką z cytryny i pietruszką. Dopraw. Rozłóż plastry lasagne na blacie. Posmaruj nadzieniem i zwiń w rurki.
Umyj pomidory, obierz czosnek i pokrój w plastry. Dno brytfanny posmaruj olejem i przykryj połową plastrów pomidorów oraz czosnku. Oprósz solą i pieprzem.
Ułóż na tym rurki z lasagne i nakryj resztą pomidorów z czosnku, oprósz przyprawami. Wstaw do piekarnika (180°C) i piecz przez ok. 30 minut.Źródło: Świat kobiety