Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lasagne z serem brie"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 68
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 83
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1233
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 297
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 68
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 83
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1233
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 297
Składniki
Sos: masło stop, podsmaż cebulę. Dodaj mąkę, smaż minutę, mieszając. Zdejmij z ognia i powoli wlej gorące mleko, mieszając.
Postaw znowu na ogniu i mieszaj, aż zgęstnieje, dopraw, gotuj jeszcze 10 min. Dodaj rozmącone żółtko, zahartowane sosem. Zestaw, trzymaj w cieple.
Czosnek podsmaż na oliwie, dodaj pokrojone pieczarki, podsmaż. Duś do odparowania. Dodaj zioła, pokrojony brie, mieszaj do stopienia.
Zestaw, dopraw.
Natłuść formę, ułóż warstwami surowy makaron, nadzienie, wlej sos. Posyp parmezanem. Zapiecz ok. 30 min w 180°C.Źródło: Świat kobiety