Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lazania pod beszamelem"
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 58
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 64
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 58
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 64
Składniki
Na 2 łyżkach oleju podsmaż posiekane cebulę i przeciśnięty czosnek. Dodaj obrane i pokrojone drobno pieczarki. Duś, aż puszczą wodę. Wrzuć mięso mielone. Przypraw całość solą, pieprzem i chili. Gdy mięso się zrumieni, dodaj koncentrat i pomidory z puszki. Duś pod przykryciem około 10 minut.
Sos beszamelowy przygotuj według przepisu na opakowaniu. Formę do zapiekania posmaruj masłem, polej częścią sosu. Na dnie rozłóż warstwę płatów lazanii, a na nich część farszu i startego sera.
Polej sosem. W ten sam sposób układaj resztę składników. Os- tatnia warstwa to makaron, sos i starty ser. Zapiekaj 40 min w 180 st.
Czas ok. 70 min; porcja – 590 kcal, cena 6 zł.Źródło: Świat kobiety