Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste, smaczne danie obiadowe
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9878
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9878
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Składniki
Kapustę przekładamy do garnka, zalewamy wodą, zagotowujemy, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy oraz sól. Dodajemy ziarenka smaku i gotujemy około godziny. Odcedzamy ugotowaną kapustę i drobno kroimy. Makaron łazanki gotujemy przez 8 minut w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy, odcedzamy. Kiełbasę kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelnię przekładamy kiełbasę podsmażamy kiełbasę następnie dodajemy cebulę mieszamy całość i przesmażamy. Dodajemy posiekaną kapustę, mieszamy doprawiamy jarzynką solą, maggi i pieprzem. Na koniec dodajemy ugotowany makaron, całość dokładnie mieszamy. Podsmażamy i podajemy na ciepło. Smacznego :)