Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łazanki ze słodkiej kapusty,postne,bo takie lubię najbardziej:-)przepis przekazywany z pokolenia na pokolenie.Niestety nie robię zbyt często,bo nie cierpię mielenia kapusty:-/ale naprawdęwarto się poświęcic,bo łazanki są przepyszne...no i niestety dosyć kaloryczne:-)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1214
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1214
Składniki
Kapustę kroimy na ćwiartki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.Odcedzamy i przez czystą ściereczkę porządnie odciskamy kapuchę z całej wody,po odciśnięciu mielimy.
Cebulę szklimy na na 1 łyżce masła.
Zmieloną kapustę,zeszkloną cebulę oraz ugotowony wcześniej makaron łączymy z sobą i doprawiamy.Łazanki kochają pieprz dlatego nie żałujmy tej aromatycznej przyprawy:-) Do gotowych łazanek dodajemy jeszcze resztę masła i mieszamy.Jeśli głód nie doskwiera za bardzo to można łazanki na ok 40 minut wsadzić do naczynia żaroodpornego i zapiec w piekarniku,ale można oczywiście jeść zaraz po przygotowaniu.Jednak dla mnie najsmaczniejsze są na drugi dzień,odsmażone na masełku:-)