Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 87
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 874
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 359
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 87
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 874
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 359
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonym wrzątku, z dodatkiem łyżki oleju. Odcedzamy.
Kapustę płuczemy, jeśli jest bardzo kwaśna, nawet dwukrotnie. Zalewamy wodą, gotujemy do miękkości. Ostudzoną kapustę odciskamy z soku.
Namoczone na noc grzyby gotujemy w wodzie, w której się moczyły, odciskamy i kroimy w drobniutką kostkę. Cebule obieramy, siekamy, szklimy na oleju. Do cebul dodajemy grzyby i kapustę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i łyżeczką majeranku, przykrawamy i dusimy 10-15 minut.
Kamionkowe kokilki natłuszczamy lekko olejem, napełniamy je warstwowo makaronem i farszem, formując piramidki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i podgrzewamy. Gorące wykładamy na talerze i podajemy.
Wartość odżywcza jednej porcji 253 kcal Białko 7g/ Tłuszcz 8 g/Węglowodany 41,5 g
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 3 zł.
<strong>Agata Skiba, Łabędziów</strong>Źródło: Rewia