Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łazanki z kapustą"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
Oczyść kapustę i cieniutko poszatkuj lub rozdrobnij ją w malakserze. Zagotuj duży garnek wody, lekko ją posól.
Wrzuć kapustę, gotuj 10 -15 minut. Wylej na durszlak, pozostaw, aby obciekła z wody. Łazanki ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Osącz na durszlaku.
Cebulę obierz, drobniutko pokrój. W garnku (z grubym dnem) rozgrzej 2-3 łyżki oleju i zrumień cebulę. Wrzuć kapustę i mieszając, smaż chwilę razem. Przypraw solą, pieprzem, majerankiem (farsz musi mieć zdecydowany, pikantny smak).
Do kapusty włóż łazanki, wymieszaj i przypraw. Chwilę podgrzewaj na małym ogniu. Udekoruj koperkiem.
Do kapusty możesz dodać usmażony wędzony boczek. Potrawa będzie bardziej sycąca.
<strong>Przepis nadesłała Zofia Bujko z Poznania</strong>Źródło: Takie jest życie