Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za każdym razem powtarzam sobie, że na święta kupię tyle składników, ile potrzebuję. Niestety, za każdym razem jest to samo. Promo, promo, promo...to biorę ja! A co...a potem jest jak z sałatką jarzynową po świętach XD Kapusty kupiłem "tonę", więc podwijam rękawy i do dzieła biorę się. Łazanki polecają się nie tylko po świętach. Arek Gie
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 286
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 718
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16871
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 139
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 286
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 718
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16871
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 139
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy. Na rozgrzany olej wrzucamy posiekaną cebulę, pokrojone w kostkę kiełbasę i boczek i smażymy aż cebula się zeszkli. Kapustę odciskamy, drobno kroimy, dodajemy do kiełbasy i boczku, chwilę razem smażymy-cały czas mieszamy, by kapusta nie przywarła do dna. Zalewamy szklanką wrzątku, wsypujemy kminek i dusimy pod przykryciem, do miękkości kapusty (około 45-50 min.). W razie potrzeby wodę uzupełniamy. Następnie wrzucamy makaron, podgrzewamy i dokładnie łączymy z pozostałymi składnikami. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.