Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łazanki z pomidorami"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 56
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 56
Składniki
Makaron ugotuj w osolonej wodzie al dente (na pół twardo), osącz na durszlaku. Kapustę kiszoną opłucz kilkakrotnie w zimnej wodzie. Osącz i drobno pokrój. Podlej niewielką ilością wody, wlej łyżkę oleju i duś pod przykryciem ok. 20 minut.
Namoczone suszone grzyby drobniutko pokrój i dodaj do kapusty. Pieczarki oraz cebulę oczyść i pokrój. Rozgrzej niewielką ilość oleju i podsmaż razem oba . Przełóż do garnka z kapustą. Dodaj kilka ziarenek ziela angielskiego, listek laurowy oraz obrane ze skórki, pokrojone pomidory.
Włóż koncentrat pomidorowy, wsyp łyżeczkę cukru, szczyptę soli. W razie potrzeby wlej do kapusty trochę wody i duś około 15 minut. Kiedy kapusta będzie już miękka, włóż ugotowane łazanki, wymieszaj i jeszcze chwilę podgrzewaj.
Przypraw łazanki. Możesz też garnek z potrawą wstawić do piekarnika i zapiekać kilka minut. To dobry sposób na podgrzanie dania.
<strong>Przepis nadesłała Anna Góralska z Jabłonowa</strong>Źródło: Takie jest życie