Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 45
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 45
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, kiełbasę, paprykę i cukinię w kostkę.
Do rondelka wlać łyżkę oliwy i podsmażyć cebulę. Po chwili dodać kiełbasę, paprykę oraz cukinię. Wszystko posolić, dodać pieprzu i podsmażyć.
Dodać pół łyżeczki czosnku granulowanego i ok. łyżeczki czosnku niedźwiedziego. Chwilę podsmażyć.
Dodać pół słoiczka pasty i zalać szklanką wody. Wszystko dusić na małym ogniu ok. 20 minut. Doprawić do smaku. Podawać z chlebem. Najlepiej smakuje kiedy trochę odstoi:)