Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1000
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1115
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11420
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1000
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1115
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11420
Składniki
W garnku rozgrzewamy olej i dodajemy do niego przygotowane przyprawy. Smażymy kilka minut w celu wydobycia smaku i aromatu. Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę i razem z posiekanym czosnkiem dodajemy do garnka z powstała pastą. Smażymy przez kolejnych kilka minut.
Pomidory myjemy i blendujemy na gładką masę. Przelewamy do garnka i dodajemy odrobinę wody. Chwilę gotujemy, a w międzyczasie szykujemy resztę składników.
Warzywa obieramy, z dyni i papryk usuwamy nasiona. Dynię, cukinię i papryki kroimy w kostkę o podobnej wielkości, a pieczarki na ćwiartki. Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Zawartość garnka powinna minimalnie wystawać ponad wodę.
Gotujemy do miękkości składników, pod koniec dodajemy natkę pietruszki i w razie potrzeby doprawiamy solą.