Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne leczo w nieco zmienionej odsłonie
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 87
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 874
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 359
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 87
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 874
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 359
Składniki
Wszystkie warzywa i kiełbasę kroimy w kostkę. W głębokim naczyniu rozgrzewamy olej. Dodajemy zioła prowansalskie, ziele angielskie i liść laurowy. Następnie dodajemy kolejno warzywa - cebulę, po ok. 5 minutach paprykę, następnie po około 3 minutach pieczarki, po kolejnych 3 minutach cukinię. Następnie po 5 minutach dodajemy świeże oraz suszone pomidory. Całość dusimy jeszcze przez około 8 minut. Dodajemy pokrojoną kiełbasę oraz pół kartonika przecieru pomidorowego (około 10 łyżek).
Doprawiamy pieprzem ziołowym oraz bazylią. Dusimy jeszcze około 2 minuty.